Pompoensoep in de Pompoen geserveerd. Een lekker en vooral ook heel leuk receptje pompoensoep, waarbij de pompoen als pannetje op tafel komt en waaruit ieder zijn bordje om kommetje soep zelf kan opscheppen. Origineel, en ook nog eens hartstikke gezond! In deze blog lees je meer over waarom de pompoen zo populair is. Daarnaast bieden wij in deze blog een handig en snel recept voor jouw eigen pompoensoep. Houd jij van dit soort gerechten? In boxen zoals Hello Fresh vind je wekelijks lekkere soepen die je eenvoudig zelf maakt.

Waarom pompoen gebruiken voor jouw soep?

De pompoen is een heel populaire herfstgroente. Dat heeft verschillende redenen. Je kunt er veel kanten mee op. Of je nu een soep, pasta of ovenschotel wilt maken: pompoen kan bijn altijd. Daarnaast is het gemakkelijk te bereiden omdat je de pompoen vaak helemaal niet hoeft te schillen. Je kunt het ook op verschillende manieren klaarmaken: koken, grillen of wokken. Tenslotte is de pompoen ook nog eens supergezond. Het zit vol met belangrijke vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Hieronder vind je een leuk, makkelijk en origineel recept. Tip: bekijk ook de herfstgerechten met pompen van HelloFresh.

 

Ingrediƫnten (Voor 4 personen)

 

  • 1 kleine pompoen (bekijk hier de verschillende soorten pompoenen).
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 350 ml. melk
  • 400 ml. vleesbouillon (eventueel gemaakt van een blokje)
  • 25 gram boter
  • eventueel wat pijnboompitjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

 

De bereiding

 

  1. Snijd de bovenkant van de pompoen af
  2. Hol de pompoen met een lepel voorzichtig uit, en let erop dat de wand niet beschadigd raakt
  3. Snijd het pompoenvlees in kleine stukjes
  4. Neem een pan en laat hierin de boter smelten
  5. Bak hier de gesnipperde uitjes glazig in
  6. Voeg hierna het pompoenvlees toe (ongeveer 400 tot 500 gram)
  7. Laat dit 5 minuutjes rustig stoven met het deksel op de pan
  8. Voeg hierna de melk en de bouillon toe en laat de pompoensoep nu ongeveer een half uurtje zachtjes koken, totdat de pompoen stukjes mooi zacht zijn geworden
  9. Pureer de soep met een staafmixer
  10. Breng de soep op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout
  11. Bestrooi de soep eventueel met wat (geroosterde) pijnboompitjes
  12. Doe de soep nu over in de uitgeholde pompoen en zet deze op een schaal
  13. Serveer de soep met wat stukjes stookbrood of knoflookbrood